Stellantis stellantis is in de eerste drie maanden van dit jaar als eerste geëindigd onder de wereldwijde autofabrikanten wat betreft de verkoop van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen in Europa. Het aandeel van de Groep in dit segment was 23,6%.

In een periode waarin de Europese markt een gematigde groei van 3,8% liet zien, wist Stellantis een aanzienlijk succes te boeken: de verkoop steeg met 10,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met 854.151 voertuigen op een totaal van 3.619.749 geregistreerde eenheden in Europa in het eerste kwartaal van dit jaar. De verkoop groeide over de hele productlijn van de Groep.

Wat de populairste modellen betreft, werd de verkooptop 10 in Europa in het eerste kwartaal van 2021 aangevoerd door de PEUGEOT 208. In de top 10 staan ook andere voertuigen van Stellantis: CITROЁN C3 en PEUGEOT 2008. In de A-klasse (stadsauto’s) werden de Fiat Panda en de nieuwe Fiat 500 zelfverzekerde leiders (meer dan 38%).

Tegen de achtergrond van de voortschrijdende elektrificatie van de Europese markt behoorden de PEUGEOT 208 en de nieuwe Fiat 500 bovendien tot de top drie van elektrische auto’s in hun segment.

Stellantis liet groei zien in bijna alle belangrijke Europese markten, waaronder Oostenrijk (+22,1%), Frankrijk (+17,6%), Duitsland (+4,3%) en Italië (+27,2%).

De Groep werd ook marktleider in België (25,2% van de markt), Frankrijk (37,7%), Griekenland (28,8%), Hongarije (16,9%), Litouwen (40,7%), Italië (41,3%), Portugal (34,3%) en Spanje (28,9%).

Het concern toont ook leiderschap in de Europese markt voor lichte bedrijfsvoertuigen, waar zijn merken 34,3% van de totale verkoop voor hun rekening namen, of 184.000 voertuigen, in het eerste kwartaal van dit jaar.

«Het geweldige teamwerk en de toewijding van elke Stellantis-medewerker, evenals een aantrekkelijke en uitgebreide productlijn die volledig voldoet aan de verwachtingen van onze klanten, zijn de belangrijkste factoren die hebben geleid tot dit uitstekende resultaat — leiderschap onder Europese fabrikanten in het eerste kwartaal, slechts drie maanden na de oprichting van Stellantis,» aldus Maxime Picat, Group Chief Operating Officer voor Europa.

Stellantis is een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van auto’s en aanbieders van mobiliteitsdiensten. Het bedrijf wordt geleid door een duidelijk doel — het waarborgen van bewegingsvrijheid door middel van unieke, betaalbare en betrouwbare oplossingen. Naast het rijke erfgoed en de wereldwijde aanwezigheid, zijn de grootste sterke punten van het bedrijf de toewijding aan duurzaamheid en de uitgebreide ervaring en kennis van de hoogopgeleide werknemers die over de hele wereld werken.

Stellantis wil gebruik maken van zijn brede portfolio van iconische merken, waarvan de passie en competitieve geest van de visionaire oprichters in ons hart resoneren. Het bedrijf streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, in het belang van al zijn aandeelhouders en de gemeenschappen waarin het actief is.